Ples sladkorne vile Timber

"Ko se poveže zvok flavte in citer z dimenzijo plesa, nastane posebna čarovnija. Slišali bomo tako božične klasike kot najbolj znane melodije Čajkovskega in še ...  Nekoč pred “ne tako davnimi časi” je živela prav posebna deklica. Vila Timber. Oboževala je ples, naravo, glasbo ter pričakovanje božičnega časa. A najraje je imela sonce. Pripoved skozi glasbo in ples. 

Tina Ostruh (flavta), Irena Anžič (citre), Manca Langus (ples)

7. 1. 2023: Grad Rače. koncert v okviru koncertnega abonmaja
23. 12. 2022:
 Božični koncert v Vojniku
19. 12. 2021: Šmarje pri Jelšah, Božični koncert v Muzeju baroka

Morje​ spomladi

Projekt "Morje spomladi" je kombinacija nacionalne norveške romantike, baročne glasbe, avtorske in sodobne glasbe 20. stoletja. Rdeča nit koncerta je Griegova glasba. Kar nekaj glasbenih del tega projekta se uvršča v programsko glasbo. 

“Morje spomladi” (M. Miyagi) je posebna japonska pesem, ki je v originalu napisana za tradicionalni japonski instrument “koto” (to so japonske citre) in “shakuhachi” (to je starodavna japonska in kitajska flavta iz bambusa). 

“Velika dirka vlakov” Iana Clarka je čisto nekaj posebnega. To je skladba, ki vključuje številne nenavadne zvoke in pri kateri se vprašamo, kako je sploh možno zaigrati kaj takega na flavto. 

22. 6. 2022: Glasbena šola Krško
30. 3. 2022: Glasbena šola Logatec
18. 11. 2021: Glasbena šola Ljutomer
3. 10. 2021: koncert v avli Doma II. slovenskega tabora Žalec (ZKŠT Žalec)
29. 9. 2021: koncert "Profesorji učencem" na Glasbeni šoli Celje

Prva glasbena interakcija

Nekje je treba začeti. 

Program je bil sestavljen iz dveh delov, dveh kontrastov. Na eni strani "resnejša" glasba (Pachelbelov Kanon v D, Suita R. de Viseeja, dela Bartoka, ​Štiri skladbe za flavto in citre Petra Suitnerja iz 20. stoletja), na drugi strani "sproščena" glasba (Anžič, slov. ljudska, grška, irska, jazzy, Božji volek Benjamina Ipavca). 

Za vsak glasbeni okus nekaj. 

6. 11. 2016: Šentjur pri Celju, org. Knjižnica Šentjur, nastop v okviru abonmaja "Allegro" v Ipavčevi hiši
23. 10. 2016: avla doma Rista Savina v Žalcu, org. ZKŠT Žalec, koncert v okviru citrarskega abonmaja
15. 10. 2016: koncert "Profesorji učencem" na Glasbeni šoli Celje